Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mese az önkéntesen kötelező polgári védelemről
  2012-08-17 21:20:41, péntek
 
  2012.08.17. 05:19
Mese az önkéntesen kötelező polgári védelemről


Egyszer volt, hol nem volt, valahol Európa közepén a Kárpátok gyűrűjében élt egyszer egy félázsiai horda. Egy másodosztályú focista volt a királyuk, egy kusza tekintetű látnok a sámánjuk, és ezek ketten szentül hitték, a szóból nem, csak az erőből ért ez a sok paraszt. Ezért - mivel be voltak ám tojva, hogy történhet valami ami nem csak az zorrodat tisztíccsa - írtak egy csudálatos katasztrófavédelmi törvényt, ami önkéntesen kötelezővé teszi adott esetben az atomvillanásba hunyorgást.


Azt mégse mondhatták a népnek, hogy a látnok úr fejében hordott taktikai atomfegyverben egyszer csak spontán maghasadás alakulhat ki, és a horda ajándékba nem az augusztus huszadikai tűzijátékot, hanem a látnok úr ledobott koponyakupakja alól előtűnő atomvillanást kapja.

matolcsy atomfegyver.jpg

Mit lehet tudni, nem árt felkészülni, így postázni kezdték az önkéntesen kötelező behívókat a jövő polgári védelmiseinek. ( itt, itt, meg itt megnézheted hogy néz ez ki pontosan ) Kedves Hordatag! Leszel szíves azonnal nyilatkozni az adataidról, tudomásul venni milyen önkéntességet vár tőled a haza, és mivel csak az erőből értesz büdösparaszt, hát elmondjuk, hogy ha nem vagy elég lelkesen önkéntes, akkor száz ruppód bánja, és/vagy homokzsák általi eltemetésben lesz részed.

Kérünk szépen, meg jogod, meg ugyan az adódból tartjuk fönn a katasztrófa és polgári védelmet, de (...) - indoklás semmi, magyarázat semmi, csak a pojácák viccesen befeszített tömlőtestű hőzöngése, ahogy mindig. Honfiak és honleányok forgolódtak álmatlanul, átizzadt párnahuzatok és megrágott kispárna csücskök tanúskodnak a bizonytalanságról. Mert ez a kormány kötelezően jót még nem csinált, mostanában minden gondolata a választási nagy ruha elkerülése körül forog, testre szabott választókörzetektől kötelező regisztrációig. Márpedig olyan megesett már a történelemben, hogy hasonló trükközésekkel visszaéltek, ráadásul pont olyanok, - Tisza, Széll Kálmán, Wekerle - akikre a mostani kormány nosztalgiakultusza épül. Bár ott még nem tartunk, hogy az elődökhöz hasonlóan össze is verekedjenek a nagy büdösben, de ott már igen, hogy egy ilyen minden tájékoztatást mellőző akció minimum kétségeket ébresszen a választókban. Különösen, mert minden helység önkormányzata, pontosabban a polgármestere köteles kiválasztani a kötelezően önkénteseket, és a postázott levelek alapján, magyarázat nélkül a pofára és ex has alapon történő kiválasztás látszik.

Pedig ez, minden látszat ellenére nem így van. Megkerestem egy témában járatos ismerőst, - ezúton is köszi a segítséget - a katasztrófavédelmi törvény végrehajtási utasításait, ( itt és itt olvasható ) ami alapján ez a kötelezően önkéntes polgári védelem így néz ki:

A törvényben és a végrehajtási rendeletben sincs meghatározva, milyen szempontok alapján kell a résztvevőket kiválasztani. De. Az mindenképpen támpont, hogy a településeken megalakítandó polgárvédelmi szervezetnek kell lennie:

- törzsének - vezetők, ezek általában a polgármester, alpolgármester, jegyző, elemzők, tolmács, sofőrök

- logisztikai egységnek a szállításhoz, romeltakarításhoz - ide hivatásos sofőröknek pl. speckó jogsikkal van esély bekerülni

- hírközlési egységnek - rádiósok, telefonszerelők

- romeltakarítók - pl. építőipari dolgozók

- kárfelszámolók - ácsok, kőművesek, víz-gáz-villany szerelők

- egészségügyi egység -ápolók, orvosok

Tehát akinek ilyen foglakozása, képesítése, netalán régebbről katonai kiképzése van az jó eséllyel bekerülhet. Rajtuk kívül rendkívüli helyzetben 18 éves kor és a mindenkori nyugdíjkorhatár között bárki - ha nincs mentessége - szolgálatra kötelezhető. A polgári védelmi parancsnokságokat most kell kialakítani, egy katasztrófa idején ez elég körülményes is lenne. A levelek a személyi állomány felméréséhez szükséges adatgyűjtést szolgálják. A polgármester felelőssége, hogy a törvényben megjelölt nyilvántartásokból és az adatszolgáltatásból - bejelentési kötelezettség teljesítésből származó adatok alapján összeállítsa azt a névsort, amiből a "hivatásos polgárvédelem" parancsnoksága - kirendeltsége kiválasztja, hogy személy szerint kik lesznek erre kijelölve. (ebben segíti az önkormányzat közbiztonsági referense). Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni.

Eddig megvagyunk, de a mit szól majd a munkahely, ha elrángatják az embert, hány elrángatás után fogják a munkavállalót kirúgni? A képzés időtartamáról és az esetleges tényleges bevetésről ezt mondja a törvény:

59§

(2) A polgári védelmi szervezetbe beosztott munkavállalót a polgári védelmi feladatok ellátására történő kiképzés, gyakorlat és ideiglenes polgári védelmi szolgálat idejére a munkavégzés alól fel kell menteni, erre az időszakra munkajogi védelemben részesül. A felmentés időtartamára távolléti díj jár.
(3) Ha a megjelenési vagy az ideiglenes szolgálatadási kötelezettségét teljesítő állampolgár nem áll munkaviszonyban, a kötelezettség teljesítésének idejére a kötelező legkisebb munkabér egy órára járó mértékének alapulvételével megállapított térítésre jogosult, amelyet az elrendelő köteles részére a munkabér folyósítására vonatkozó szabályoknak megfelelően megfizetni.
(4) A távolléti díj és az ellátás igazolt költségei az elrendelőt terhelik, aki azt a munkáltató részére téríti meg.


Kedves Félázsiai Tajparasztok!

Igen, ti akik a kipostázott levelet megfogalmaztátok. Látjátok, ilyen egyszerű lett volna elkerülni, hogy az adatszolgáltatók nekifutásból leköpjenek, mielőtt a levelet visszaküldik. Ha nem csak a kötelességről izmozásban merülne ki az iromány, hanem tájékoztatást adna a jogokról is, most nem néznétek úgy ki, mint egy csulatartály. Ha volna a hivatalokban egy ember, aki értelmes válaszokat tudna adni a fölmerült kérdésekre, akkor az emberek nem méricskélnének bizalmatlanul, nem állnának seggel a polgári védelemhez. De nincs. Úgy látszik azt gyorsan elfelejtettétek, hogy Devecserre, Kolontárra, a felsőzsolcai gátszakadáshoz, Edelénybe, Szendrőbe mind önként mentünk, a segélyvonalat kényszer nélkül hívogattuk, a jégkorongozók ereklyéire magunktól licitáltunk, az amerikai autósok főzőbrigádjának alapanyagot minden ráhatás nélkül küldtünk/vittünk. Ott voltunk mindenhol és minden formában, ha baj volt. Írtunk magunknak összefogást helyettetek.

De veletek együtt egy illúzióval megint kevesebb van.

http://varanus.blog.hu/2012/08/17/mese_az_onkentesen_kotelezo_polgari_vedelemrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megfogalmaztátok, adatszolgáltatók, nyugdíjkorhatár, elfelejtettétek, alapulvételével, főzőbrigádjának, munkaviszonyban, telefonszerelők, kötelezettségét, atomvillanásba, gátszakadáshoz, parancsnoksága, koponyakupakja, szolgálatadási, teljesítésének, regisztrációig, trükközésekkel, atomfegyverben, méricskélnének, romeltakarítók, alpolgármester, kárfelszámolók, bizalmatlanul, folyósítására, kirendeltsége, másodosztályú, polgárvédelem, polgármestere, polgárvédelmi, kötelezettség, teljesítésből, tájékoztatást, önkormányzata, munkavállalót, védelmiseinek, önkéntességet, önkéntesen kötelező, félázsiai horda, másodosztályú focista, kusza tekintetű, zorrodat tisztíccsa, atomvillanásba hunyorgást, horda ajándékba, augusztus huszadikai, jövő polgári, erőből értesz, adódból tartjuk, pojácák viccesen, kormány kötelezően, választási nagy, mostani kormány, elődökhöz hasonlóan, Kedves Hordatag, Széll Kálmán, Kedves Félázsiai Tajparasztok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Miért nem menti meg Jézus...  A fenyő nem szép fa, (...)  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Esti kép  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Mindenünk, amink van, amit sze...  Esti kép  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 24  A Mester kezének érintése  Pillangó  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Messziről jött ember  Szép estét  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gábor Dénes gondolata  Tehetségtelen gyerek nincs.  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Gárdonyi Géza - Április végén  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Naplemente  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
önkéntesen kötelező, félázsiai horda, másodosztályú focista, kusza tekintetű, zorrodat tisztíccsa, atomvillanásba hunyorgást, horda ajándékba, augusztus huszadikai, jövő polgári, erőből értesz, adódból tartjuk, pojácák viccesen, kormány kötelezően, választási nagy, mostani kormány, elődökhöz hasonlóan, nagy büdösben, ilyen minden, polgármestere köteles, kötelezően önkénteseket, postázott levelek, témában járatos, kötelezően önkéntes, végrehajtási rendeletben, résztvevőket kiválasztani, mindenképpen támpont, településeken megalakítandó, mindenkori nyugdíjkorhatár, polgári védelmi, katasztrófa idején, személyi állomány, polgármester felelőssége, törvényben megjelölt, önkormányzat közbiztonsági, polgármester pofa, területileg illetékes, személyi állományt, munkavállalót kirúgni, képzés időtartamáról, esetleges tényleges, munkavégzés alól, időszakra munkajogi, felmentés időtartamára, megjelenési vagy, ideiglenes szolgálatadási, kötelezettség teljesítésének, kötelező legkisebb, órára járó, elrendelő köteles, munkabér folyósítására, ellátás igazolt, elrendelőt terhelik, munkáltató részére, kipostázott levelet, adatszolgáltatók nekifutásból, levelet visszaküldik, kötelességről izmozásban, fölmerült kérdésekre, polgári védelemhez, felsőzsolcai gátszakadáshoz, segélyvonalat kényszer, jégkorongozók ereklyéire, amerikai autósok, illúzióval megint, megfogalmaztátok, adatszolgáltatók, nyugdíjkorhatár, elfelejtettétek, alapulvételével, főzőbrigádjának, munkaviszonyban, telefonszerelők, kötelezettségét, atomvillanásba, gátszakadáshoz, parancsnoksága, koponyakupakja, szolgálatadási, teljesítésének, regisztrációig, trükközésekkel, atomfegyverben, méricskélnének, romeltakarítók, alpolgármester, kárfelszámolók, bizalmatlanul, folyósítására, kirendeltsége, másodosztályú, polgárvédelem, polgármestere, polgárvédelmi, kötelezettség, teljesítésből, tájékoztatást, önkormányzata, munkavállalót, védelmiseinek, önkéntességet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.